Regioweer: rustig en droog!


Vandaag

We profiteren van het hogedrukgebied Hugo en dit hoog ligt met een kerndruk van 1037 hPa net ten zuiden van ons land. Het is op deze eerste Kerstdag bewolkt, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige westenwind stijgt naar een graad of 7.

Vanavond en de komende nacht is het droog met over het algemeen veel bewolking. Het koelt af naar 3°.

Morgen

Morgen, tweede Kerstdag, ligt er een groot gebied met hoge barometerstanden ten zuid(oost)en van onze streken. Met een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt vochtige lucht aangevoerd. Het is dan ook grijs en bewolkt, maar het blijft droog. De temperatuur loopt op naar 6-7°.

De komende dagen

Na Kerst blijft het rustig en droog onder de vleugels van hogedruk. In het weekend krijgen we te maken met een nieuw hoog boven de Britse Eilanden en de wisseling van de wacht kan wellicht wat lichte regen opleveren als een storing zich er tussendoor wringt.

Waaien doet het niet of nauwelijks en de temperatuur stijgt donderdag naar maximaal 5, vrijdag naar 7-8 en in het weekend naar ongeveer 9°. In de nacht koelt het veelal af naar 1-2°, maar in het weekend gaan ook de nachtelijke temperaturen omhoog.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Fijne Kerstdagen!!

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: