Regioweer: laatste storing, vanaf morgen hogedrukweer!


Vandaag

Het is op deze zondag bewolkt en het gaat enige tijd regenen. De wind waait uit het zuidwesten, later uit het westen en is zwak tot hooguit matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 9°.

Vanavond is het bewolkt en regenachtig, komende nacht wordt het droog en klaart het op. De wind waait zwak en wordt noord tot noordwest en de temperatuur daalt naar een graad of 3.

Morgen

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er trekken ook wolkenvelden over de regio. Het blijft droog en er waait een zwakke tot hooguit matige wind die draait van noord via oost naar uiteindelijk zuid. De temperatuur is lager en stijgt naar maximaal een graad of 7.

De komende dagen

Dinsdag, eerste Kerstdag, beginnen we met nevel en mist. Nadat dit is opgelost hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het wordt ongeveer 6°.

Woensdag, tweede Kerstdag, is het overwegend bewolkt met lokaal kans op wat licht gespetter. De temperatuur stijgt naar 7° en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Na Kerst blijft het rustig hogedrukweer met over het algemeen veel bewolking. Lokaal kan het daaruit wat spetteren, maar over het algemeen blijft het droog. De temperatuur stijgt dagelijks naar 7-8°.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: