Regioweer: onderweg naar droge Kerstdagen!


Vandaag

Het draait op deze zaterdag om enkele buien, maar tussendoor schijnt ook de zon. De wind waait uit het westen en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6 en de temperatuur stijgt naar 10°.

Vanavond is er nog een buienkans, komende nacht blijft het droog. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten en de temperatuur daalt naar een graad of 6.

Morgen

Morgen is het bewolkt en in de middag gaat het geruime tijd regenen. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten, later in de middag valt de wind weg. De temperatuur stijgt naar 8-9°.

De komende dagen

Na het weekend gaan we profiteren van hogedruk boven of net ten zuiden van onze streken. Het blijft droog en vooral maandag schijnt ook geregeld de zon. Tijdens de Kerstdagen zal de bewolking overheersen, maar het blijft ook dan droog. De temperatuur is lager en stijgt naar 6-7°.

Na de Kerstdagen blijven we profiteren van hogedruk. Het blijft dan ook droog met soms wat zon. De temperaturen gaan waarschijnlijk weer wat omhoog.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl