Regioweer: wisselvallig weekend!


Vandaag

Het is op deze vrijdag bewolkt en er zijn perioden met regen. De wind waait eerst zwak tot hooguit matig uit het zuiden tot zuidoosten, maar vanmiddag draait de wind naar zuidwest en neemt toe naar vrij krachtig in de polder en naar krachtig tot hard aan zee, windkracht 5 tot 7. De temperatuur stijgt naar 12°.

Vanavond is het droog met enkele opklaringen, komende nacht trekken er weer enkele buien over de regio. De zuidwestenwind blijft stevig doorwaaien en de temperatuur daalt naar een graad of 8.

Morgen

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er is ook kans op enkele buien. De stevige wind waait uit het westen en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 10°.

De komende dagen

Zondag is het bewolkt met geruime tijd regen. Vanaf maandag gaan we profiteren van hogedruk en nemen de neerslagkansen duidelijk af. Het blijft wel overwegend bewolkt, maar zo nu en dan schijnt ook even de zon.

De temperatuur ligt zondag en maandag rond de 9, tijdens de Kerstdagen rond de 7°.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl