Regioweer: wisselvalligheid troef


Vandaag

Het is overwegend bewolkt en er trekken enkele buien over de regio met daarbij kans op een donderslag. Voor de zon is niet of nauwelijks ruimte en er waait een matige tot vrij krachtige zuid tot zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar een graad of 9.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en valt er buiige regen. Het koelt af naar 7°.

Morgen

Morgen is het ook bewolkt en er zijn perioden met regen. Inclusief de nachtelijke regen kan er 15 tot 20 millimeter vallen. Aanvankelijk waait er een zwakke tot matige zuidenwind, maar in de middag neemt de wind toe en wordt zuidwest. In de polder waait het dan vrij krachtig tot krachtig en aan zee hard, windkracht 5 tot 7. De temperatuur stijgt naar de dubbele cijfers met een maximumtemperatuur van 12°.

De komende dagen

Na morgen draait het in het weekend zaterdag om buien met tussendoor ook wat zon. Zondag zijn er weer perioden met regen. De temperatuur blijft met 10 tot 12° aan de hoge kant voor de tijd van het jaar.

Na het weekend zijn er maandag ook perioden met regen, maar tijdens de Kerstdagen nemen de neerslagkansen af. Het kwik daalt zelfs van een graad of 10 op maandag naar 8 tijdens beide Kerstdagen.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

This image has an empty alt attribute
%d bloggers liken dit: