Regioweer: zachte aanloop naar groene Kerst!


Vandaag

Na nachtelijke regen schijnt op deze woensdag geregeld de zon. Het is aanvankelijk weer droog, maar vanmiddag is er hier en daar toch weer een buienkans. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 9°.

Om 16:29 uur verdwijnt de zon achter de horizon. Gisteren was dat nog 16:28 uur en in de avond zijn de dagen dus al weer een beetje aan het lengen. In de ochtend worden ze nog wel iets korter met vandaag een opkomst van 8:47 en met de Kerstdagen van 8:50 uur. Per saldo worden de dagen vanaf volgende week weer langer…

Vanavond en de komende nacht zijn er wolkenvelden, maar het blijft droog. De temperatuur daalt naar een graad of 5.

Morgen

Morgen is het bewolkt en in de middag volgt buiige regen. De temperatuur stijgt naar een graad of 8 en er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige zuid tot zuidwestenwind.

De komende dagen

Na morgen blijft het wisselvallig met elke dag wel kans op regen of enkele buien. De temperatuur gaat nog verder omhoog en stijgt dagelijks naar 10 tot 12°.

Tijdens de Kerstdagen, die zoals gewoonlijk weer groen verlopen, liggen de maxima rond de 8-9°. Het blijft echter wisselvallig met kans op regen of enkele buien.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

This image has an empty alt attribute