Regioweer: vannacht sneeuw, daarna zacht en wisselvallig


Vandaag

Het is op deze zaterdag eerst bewolkt bij temperaturen rond het vriespunt. Later komt ook de zon tevoorschijn, maar vanmiddag zien we steeds meer (hoge) bewolking verschijnen. Het blijft droog en bij een in kracht toenemende zuidoostenwind stijgt de temperatuur uiteindelijk naar maximaal 1° boven nul. Door de toenemende wind zal het kouder aanvoelen.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en vanuit het zuidwesten neemt de kans op sneeuw toe. Er kan 1-2 centimeter vallen in de regio. De temperatuur ligt daarbij rond het vriespunt.

Morgen

De sneeuw zal weer snel verdwijnen, want de temperatuur loopt al in de nacht op. Mocht je lang op bed blijven liggen, dan zal je er waarschijnlijk niks van merken… Overdag blijft het over het algemeen droog en loopt het kwik verder op naar 6-7°. 

De komende dagen

Na morgen is het (licht) wisselvallig met geregeld zon, maar soms ook wat regen of een enkele bui. De temperatuur ligt rond de 7-8° en winterweer is weer ver te zoeken. Ook in de nacht en (vroege) ochtend blijft het kwik boven nul. 

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

This image has an empty alt attribute