Regioweer: koude dagen! Vanaf zondag zachter


Vandaag

Er zijn op deze vrijdag wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige oostenwind stijgt de temperatuur maximaal 1-2°.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen. Het blijft droog en het gaat enkele graden vriezen met minima rond de -4°.

Morgen

Morgen starten we de zaterdag met zonneschijn. Gaandeweg de dag zien we de bewolking toenemen, maar het blijft droog. De wind wordt zuidoost en neemt in kracht toe en de temperatuur stijgt naar hooguit 1° boven nul.

De komende dagen

In de nacht naar zondag is het bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het sneeuwen bij temperaturen rond het vriespunt. Geleidelijk loopt de temperatuur op en gaat de sneeuw over in regen. Overdag is er kans op wat regen, maar soms schijnt ook de zon. De temperaturen stijgen verder naar 7° boven nul.

Na het weekend is het vrij zacht met temperaturen van een graad of 6-7. Geregeld schijnt de zon, maar er is ook kans op wat regen of een enkele bui. 

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

This image has an empty alt attribute

%d bloggers liken dit: