Regioweer: tot en met zaterdag koud!


Vandaag

De zon schijnt op deze donderdag flink, maar er zijn ook wolkenvelden. Het blijft droog en er waait een matige en aan zee een vrij krachtige oostenwind. De temperatuur stijgt naar maximaal 2-3°, maar door die wind zal het kouder aanvoelen.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar waarden omstreeks de -2°.

Morgen

Morgen zijn er ook wolkenvelden, maar ook dan zal geregeld de zon schijnen. Het wordt nog wat kouder met in de middag temperaturen van hooguit 1-2° boven nul. De wind waait daarbij zwak tot matig uit het oosten.

De komende dagen

Na morgen is het zaterdag nog koud. Na een nacht met lichte vorst loopt de temperatuur zaterdag op naar waarden iets boven nul. Daarbij schijnt geregeld de zon, maar gaandeweg de dag zien we ook steeds meer bewolking verschijnen.

Die bewolking is de voorbode van weer duidelijk zachter weer vanaf zondag. De regenkansen nemen in de nacht naar zondag toe en de temperaturen gaan omhoog. Zondag tot en met dinsdag is het gemiddeld een graad of 7 in de regio. Daarbij blijft het ook wisselvallig.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

This image has an empty alt attribute

%d bloggers liken dit: