Regioweer: het wordt licht winters!


Vandaag

Na een dinsdag met verrassend veel buien nog, blijft het op deze woensdag wel droog. Geregeld schijnt de zon en bij een zwakke tot matige oostenwind stijgt de temperatuur naar 4-5°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar waarden rond het vriespunt.

Morgen

Morgen zijn er perioden met zon en het blijft droog. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit het noordoosten en de temperatuur blijft steken bij maximaal een graad of 3.

De komende dagen

Na morgen is het vrijdag en zaterdag koud met temperaturen een fractie boven nul. In de nacht vriest het licht tot mogelijk matig. Het weerbeeld kenmerkt zich door een mix van wolkenvelden en zonneschijn en het blijft droog.

Zaterdagavond raakt het bewolkt en in de nacht naar zondag gaat het regenen. Mogelijk gaat de regen vooraf door (smeltende) sneeuw, maar uiteindelijk is het zondag gewoon regen. De temperatuur stijgt zondagmiddag naar maximaal een graad of 8.

Volgende week is en blijft het vrij zacht en wisselvallig.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

This image has an empty alt attribute%d bloggers liken dit: