Regioweer: herfstachtig weekend!


Vandaag

Vanochtend komt het tot enkele buien, maar de buien trekken de regio in de loop van de ochtend uit en daarna is het een tijdje droog. De zon zal geregeld schijnen, maar er staat wel veel wind. In de polder is de zuidwestenwind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6 en aan zee hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. Verder komt het de hele dag tot zware windstoten tot 85 km/uur. De temperatuur ligt rond de 11°. 

Vanavond trekt er een gebied met buiige regen over de regio en komende nacht draait het om ‘losse’ buien. De wind blijft doorstaan en het koelt af naar 7°.

Morgen

Morgen draait het ook om flinke buien, maar tussendoor schijnt ook de zon. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is vrij krachtig in de polder en hard aan zee en de temperatuur stijgt naar 9 of 10°.

De komende dagen

Na het weekend is er maandag nog kans op enkele buien, de dagen daarna profiteren we van hogedruk. De neerslagkansen nemen af en de temperaturen gaan omlaag. Maandag wordt het nog een graad of 8, donderdag blijft de temperatuur steken bij maximaal 5°. Ook de nachten worden kouder met halverwege de week kans op lichte vorst.

Vanaf vrijdag gaat de temperatuur weer omhoog en neemt bovendien de kans op regen weer toe.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

This image has an empty alt attribute%d bloggers liken dit: