Regioweer: herfstachtig, volgende week kouder!


Vandaag

Het is op deze donderdag bewolkt en hier en daar valt wat lichte regen en motregen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig in de polder en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 12°.

Vanavond en de komende nacht is en blijft het bewolkt. Het gaat geruime tijd regenen en de zuidwestenwind neemt verder in kracht toe. In de polder wordt de wind vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 5 tot 7. De temperatuur wordt niet lager dan een graad of 10.

Morgen

Morgen is het bewolkt en in de ochtend valt er eerst nog wat regen. Daarna is het eventjes droog, maar al vrij snel gaat het vanuit het zuidwesten opnieuw regenen. De zuidwestenwind waait vrij krachtig tot hard, windkracht 5 tot 7 en de temperatuur stijgt naar 13°.

De komende dagen

In het weekend komt zo nu en dan de zon tevoorschijn, maar het draait vooral om buien en dat kunnen lokaal flinke hoosbuien zijn met kans op zware windstoten. De wind is nog steeds duidelijk aanwezig en waait vrij krachtig in de polder en krachtig tot hard aan zee en de temperatuur stijgt zaterdag naar 10 en zondag naar maximaal 9°.

Na het weekend is er eerst nog kans op enkele buien en vanwege een dalende bovenluchttemperatuur is er bij die buien ook kans op hagel en onweer. De temperatuur op leefniveau gaat ook omlaag en ligt maandag en dinsdag rond de 7°. Later in de week gaat het kwik waarschijnlijk verder omlaag.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

This image has an empty alt attribute

%d bloggers liken dit: