Regioweer: op rijm deze keer!


Vandaag

Sint zat op deze woensdag te denken, wat zal ik vandaag voor weer gaan schenken. Er zijn vrij veel wolkenvelden, maar druppels vallen er tot in de middag zelden. Later vandaag is er wel kans op regen en bij dit alles wordt het vandaag een graad of negen. 

Vanavond en de komende nacht is het regenachtig en nat, maar met temperaturen van zo’n acht graden is het niet glad.

Morgen

Morgen heeft de Sint het land weer verlaten, maar het wolkendek vertoont nog weinig gaten. Het is en blijft maar bewolkt met soms wat regen, maar de neerslaghoeveelheden vallen voor de boeren wat tegen. Het is weer ongekend ‘warm’, maar met twaalf graden stoken we ons niet arm.

De komende dagen

Na morgen is het wisselvallig en aanvankelijk niet koud, maar na het weekend komt er wellicht weer waar de winterliefhebber van houdt. De temperaturen gaan dan omlaag, maar het gaat allemaal erg traag. In de nacht gaat het dan vriezen en natuurlijk hou ik dat in de smiezen.

In het weekend gaat het overigens flink waaien als een depressie over onze streken komt indraaien. Het blijft dan ook zeker niet droog en met negen graden is het kwik nog steeds te hoog.

Sint wil het hierbij weer laten en wenst iedereen een fijne pakjesavond met familie, vrienden en maten.

De uitgelichte foto was zeker geen klus, maar werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl
en deze is veelal van mijn hand.

This image has an empty alt attribute
%d bloggers liken dit: