Regioweer: eerst vrij rustig, later in de week veel wind


Vandaag

In een wisselvallige periode zit soms ook een hele aardige dag en vandaag is zo’n dag. De zon schijnt geregeld en het blijft, op een lokale bui na, droog. De wind waait zwak tot hooguit matig uit een overwegend westelijke richting en de temperatuur stijgt naar een graad of 9.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt, maar wel droog. De temperatuur daalt naar 2-3°.

Morgen

Morgen zijn er vrij veel wolkenvelden, maar in de ochtend is er ook nog een streepje zon te zien. Tegen en in de avond gaat het regenen. De wind waait uit het zuidoosten en neemt toe naar matig over land en naar vrij krachtig aan zee en de temperatuur ligt rond de 8°.

De komende dagen

Na morgen blijft het wisselvallig met vooral op vrijdag flink wat regen en ook veel wind. Donderdag zal het ook niet droog blijven, maar blijft het bij wat gemiezer. De temperatuur gaat weer omhoog naar waarden tussen de 11 en 13°.

In het weekend waait het ook flink en draait het om enkele buien. De temperatuur stijgt naar 8 tot 10°. Na het weekend, maar dat is nog ver weg, lijkt het kouder te worden. Door hogedrukinvloeden nemen de neerslagkansen dan wel af.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Monique Bormans.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

This image has an empty alt attribute%d bloggers liken dit: