Regioweer: het gaat weer regenen


Vandaag

We zijn deze zaterdag droog gestart, maar het is al wel weer bewolkt. Vanuit het westen gaat het bovendien weer regenen. De zuidenwind is duidelijk aanwezig en waait vrij krachtig in de polder en krachtig tot hard aan zee. De temperatuur stijgt naar een graad of 10-11.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en er valt enige tijd regen. Het wordt niet kouder dan een een graad of 9.

Morgen

Morgen wordt een natte dag met geruime tijd regen. De temperatuur is met 13° erg hoog voor de tijd van het jaar. Het dagrecord op Schiphol is precies 13,0° gemeten op 2 december 1985. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig, windkracht 4 tot 6.

De komende dagen

Na het weekend blijft het uitermate wisselvallig met elke dag wel regen of enkele buien. De temperatuur gaat langzaam weer omlaag naar meer normalere waarden. Maandag is het nog 12°, volgend weekend liggen de maxima rond de 7° en dat is normaal voor de tijd van het jaar.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

This image has an empty alt attribute%d bloggers liken dit: