Regioweer: vandaag geregeld zon, weekend weer nat


Vandaag

De zon schijnt op deze vrijdag geregeld, maar er is ook een buienkans. De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar een graad of 11.

Vanavond zijn er opklaringen, komende nacht neemt de bewolking weer toe. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 6.

Morgen

Morgen, zaterdag, is het bewolkt en na een droge start gaat het in de middag regenen. De wind waait uit het zuiden en is vrij krachtig in de polder en krachtig tot hard aan zee en de temperatuur stijgt naar 10-11°.

De komende dagen

Zondag wordt een natte dag met geruime tijd regen. De temperatuur is met 12-13° erg hoog voor de tijd van het jaar. Het dagrecord op Schiphol is 13,0° gemeten op 2 december 1985.

Na het weekend blijft het uitermate wisselvallig met elke dag wel regen of enkele buien. De temperatuur heeft nog steeds de dalende trend in de planning met maandag 12° en volgend weekend een graad of 7.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

This image has an empty alt attribute%d bloggers liken dit: