Regioweer: start van een wisselvallige periode!


Vandaag

Het is op deze woensdag bewolkt en er valt van tijd tot tijd wat lichte regen en motregen. De temperatuur stijgt aanvankelijk naar een graad of 7, maar later vanmiddag en vanavond loopt het kwik verder op naar ongeveer 10°. De wind waait uit het zuidoosten en is matig over land en (vrij) krachtig aan zee.

Vanavond en vannacht is het bewolkt en komende nacht gaat het weer regenen. De temperatuur wordt niet lager dan een graad of 8-9.

Morgen

Morgen is het ook bewolkt met af en toe wat regen. De wind waait uit het zuiden en is vrij krachtig tot krachtig en de temperatuur ligt rond de 11°.

De komende dagen

Na morgen schijnt vrijdag geregeld de zon en op een enkele bui na blijft het droog. Zaterdag neemt de bewolking weer toe, maar tot ver in de middag is het nog droog en pas tegen en in de avond gaat het weer regenen.

Zondag lijkt een kletsnatte dag te worden met geruime tijd regen. De temperatuur ligt tussen de 9 en 11°. 

Na het weekend blijft het eerst nog uitermate wisselvallig en zacht, pas na Sinterklaas lijken we weer te gaan profiteren van hogedruk met geleidelijk dan ook weer dalende temperaturen.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

This image has an empty alt attribute%d bloggers liken dit: