Regioweer: voorlopig nog vrij koud!


Vandaag

Het is op deze donderdag wederom bewolkt, maar later vandaag kan het ook even opklaren. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige oostenwind. De temperatuur stijgt naar maximaal 5°.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen en blijft het droog. Het gaat overal licht vriezen met minima tot ongeveer -2°.

Morgen

Morgen zijn er perioden met zon, maar in de ochtend is er ook een buienkans. De wind waait uit het zuidoosten en is niet meer dan zwak en de temperatuur stijgt naar 6-7°.

De komende dagen

Na morgen neemt in het weekend de kans op regen toe. De temperatuur stijgt op beide dagen naar 5-6° en er waait een zwakke tot matige noordoostenwind.

Na het weekend gaan we mogelijk weer profiteren van hogedruk. De exacte positie moet nog worden afgewacht, maar het lijkt erop dat het kwik weer wat gaat dalen. In de nacht en ochtend gaat het licht vriezen, overdag wordt het maximaal een graad of 3-4. De verwachting is wel onzeker, want het Amerikaanse weermodel verwacht regen en wind en oplopende temperaturen…

De uitgelichte foto werd gemaakt door Debbie van Ooststroom.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

This image has an empty alt attribute
%d bloggers liken dit: