Regioweer: koud najaarsweer!


Vandaag

Het is op deze dinsdag bewolkt, maar het blijft wel droog in de regio. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is vrij krachtig in de polder en krachtig tot hard aan zee en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 4. Door de stevige wind zal het kouder aanvoelen.

Vanavond en de komende nacht zijn er wolkenvelden, maar ook enkele opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar waarden rond of net boven nul.

Morgen

Morgen zijn er wolkenvelden, maar soms komt ook even de zon tevoorschijn. Het blijft droog en er waait een duidelijk in kracht afgenomen oostenwind. De temperatuur stijgt naar een graad of 5.

De komende dagen

Na morgen wordt het geleidelijk wisselvalliger met weer oplopende temperaturen. Donderdag is het nog bewolkt met een graad of 4, maar vrijdag kan het alweer 6-7° worden. Daarbij zijn er wel flinke perioden met zon.

In het weekend gaat het zaterdag geruime tijd regenen en zondag draait het om enkele buien. De temperatuur gaat verder omhoog naar gemiddeld een graad of 8.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl%d bloggers liken dit: