Regioweer: wolkenvelden, ook wat zon en vrij koud!


Vandaag

Na een zonovergoten weekend kunnen we concluderen dat de herfst nog nooit zo zonnig is geweest dan dit jaar in onze regio. De zon scheen sinds 1 september al 434,4 uur op Schiphol tegen normaal tot en met 30 november 310,1 uur.

Op deze maandag wordt de zon gehinderd door wolkenvelden en hier en daar is zelfs wat lichte (mot)regen mogelijk. Af en toe schijnt ook de zon en er waait een stevige noordoostenwind. De temperatuur stijgt naar 7-8°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar 1 graad boven nul.

Morgen

Morgen is het bewolkt, maar het blijft wel droog. De wind waait vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard uit het oosten tot noordoosten en de temperatuur wordt niet hoger dan 4°. Voor het gevoel is het vele graden kouder.

De komende dagen

Na morgen hebben we een afwisseling van wolkenvelden en flinke opklaringen. Het blijft over het algemeen droog en het is tot en met donderdag een graad of 4. Vanaf vrijdag liggen de maxima veelal rond de 5-6°. In de nacht en ochtend ligt het kwik rond het vriespunt.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl%d bloggers liken dit: