Regioweer: veel zon, maar kwik gaat omlaag!


Vandaag

Vandaag schijnt de zon flink en het blijft droog. De wind waait zwak uit het zuidoosten en de temperatuur stijgt naar maximaal 12°.

Vanavond en de komende nacht is het helder en droog. Later in de nacht neemt de kans op nevel en mist toe. De temperatuur daalt naar een graad of 2.

Morgen

Morgen is het opnieuw prachtig weer. Na een lokaal nevelige en mistige start gaat de zon weer flink schijnen. Het blijft droog en er waait een zwakke oost tot zuidoostenwind. De temperatuur stijgt naar 10°.

De komende dagen

In het weekend schijnt de zon flink en het blijft droog. In de nacht daalt het kwik naar waarden dichtbij het vriespunt, overdag stijgt het kwik zaterdag naar 9 en zondag naar 7°.  

Na het weekend schijnt geregeld de zon en de temperaturen gaan verder omlaag. In de nacht gaat het licht vriezen en overdag wordt het maximaal 4-5° en daarmee komen we voor het eerst sinds maart weer geruime tijd onder de norm uit voor de tijd van het jaar.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: