Regioweer: vanaf eind deze week duidelijk kouder!


Vandaag

Het is op deze dinsdag wisselend bewolkt en vanochtend trekken er enkele buien over de regio. Vanmiddag blijft het droog en de zon gaat steeds vaker schijnen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en (vrij) krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 12°.

Vanavond is het helder, komende nacht trekken er weer enkele wolkenvelden over de regio. Het blijft droog en het koelt af naar 6°.

Morgen

Morgen is er vrij veel hoge sluierbewolking aanwezig, maar de zon zal daar ook doorheen schijnen. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuidenwind. De temperatuur stijgt opnieuw naar een graad of 12.

De komende dagen

De rest van de week is en blijft het rustig novemberweer. Donderdag zijn er flinke perioden met zon, vrijdag blijft het mogelijk de hele dag grijs en grauw. De temperatuur stijgt donderdag naar 11 en vrijdag naar 9°, maar mocht het de hele dag grijs blijven dan is het maar een graad of 7.

Ook in het weekend en volgende week blijft het vrij koud met volgende week geen hogere temperatuur dan 5°. In de nacht en vroege ochtend neemt de kans op vorst toe.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: