Regioweer: aanhoudend zacht, maar een regenachtig weekend!


Vandaag

Het is op deze donderdag prima herfstweer. De zon schijnt flink en het blijft droog. De zuidwestenwind draait naar zuid tot zuidoost en is zwak tot hooguit matig van kracht. De temperatuur stijgt naar 12°.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 5.

Morgen

Morgen is het ook prima novemberweer met flink wat zon. Pas later op de dag neemt de bewolking toe. Het blijft droog en er waait een in kracht toenemende zuidoostenwind. De temperatuur stijgt naar 13°.

De komende dagen

In de nacht naar zaterdag gaat het regenen en dat doet het ook zaterdagochtend. Zaterdagmiddag draait het om buien en hierbij kan het lokaal ook tot onweer komen. Tussen de buien door schijnt ook de zon. De wind waait uit het zuiden en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 13-14°.

Zondag starten we droog, maar in de middag gaat het weer geruime tijd regenen en zondagavond komt het tot buien. De temperatuur stijgt opnieuw naar 13-14° en er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige zuidenwind.

Na het weekend valt er maandag opnieuw enige regen en dinsdag komt het tot enkele buien. De rest van de week lijkt het weer droog te blijven met geregeld zonneschijn. De temperatuur ligt komende week tussen de 12 en 14° en daarmee blijft het aanhoudend zacht.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: