Regioweer: minder zacht en langzaam wisselvalliger


Vandaag

Nooit eerder was november zo warm als gisteren in onze omgeving. In het verleden werd het in de elfde maand van het jaar niet warmer dan 18,2° op Schiphol en wel in 2014 en 2015. Het bijzondere weerjaar 2018 doet er een flink schepje bovenop met gisteren een maximumtemperatuur van 18,9°. Als we deze eeuw buiten beschouwing laten dan was het novemberrecord 17,5° gemeten in 1984. Ook landelijk was het nooit eerder zo warm, want in De Bilt werd het 19,0°. Het vorige novemberrecord was 18,7° uit 2005.

Vandaag wordt het minder zacht met toch nog maximaal 13-14° op de thermometerbuis. We starten met zonneschijn, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en in de namiddag gaat het regenen. De wind waait uit het zuiden en is matig over land en vrij krachtig aan zee, windkracht 4 tot 5.

Vanavond is het bewolkt en valt er wat lichte regen, komende nacht is het weer droog met enkele opklaringen, maar later is er een bui mogelijk. Het koelt af naar een graad of 7.

Morgen

Morgen is er in de vroege ochtend lokaal nog een bui mogelijk, maar overdag blijft het verder droog met flink wat zonneschijn. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidwesten en het wordt ongeveer 13°.

De komende dagen

Vrijdag is het nog droog met geregeld zonneschijn en een graad of 12, maar in het weekend nemen de regenkansen duidelijk toe. Ook de wind is dan duidelijk aanwezig en het wordt op beide dagen een graad of 13.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: