Regioweer: rustig herfstweer


Vandaag

Vandaag zijn er wolkenvelden, maar geregeld schijnt ook de zon. Het blijft droog en er waait een zwakke tot hooguit matige oostenwind. De temperatuur stijgt naar een graad of 13.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar ongeveer 8°.

Morgen

Morgen schijnt de zon, maar er zijn ook vrij veel hoge wolkenvelden. Het blijft droog en er waait een meest matige zuidoostenwind. De temperatuur gaat flink de hoogte in en stijgt naar 16-17°. Het dagrecord voor Schiphol is 17,1° gemeten op 6 november 2015.

De komende dagen

De rest van de week is het meest bewolkt, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Verder neemt vanaf woensdagavond de kans op regen of enkele buien weer toe.

De temperatuur gaat weer wat omlaag van een graad of 14 op woensdag naar ongeveer 12 op vrijdag en zaterdag. Zondag gaat het kwik mogelijk weer omhoog…

De uitgelichte foto maakte ikzelf gisterochtend op Schiphol.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl