Regioweer: Fraai weekend voor de boeg!


Vandaag

We starten deze vrijdag met enkele buien, maar de buien trekken geleidelijk uit de regio weg en er volgen flinke perioden met zon. De wind waait uit het westen en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 10-11°.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en koelt het flink af. In het binnenland gaat het op veel plaatsen licht vriezen, in onze westelijke regio blijft het kwik zo’n 2° boven nul met wel kans op vorst aan de grond.

Morgen

Morgen zijn er flinke perioden met zon en het blijft droog. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt naar ongeveer 10°.

De komende dagen

Na wederom een frisse nacht met temperaturen rond de 2° is het zondag ook prima herfstweer met flink wat zonneschijn. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind. De temperatuur stijgt naar ongeveer 11°.

Na het weekend blijft het voorlopig droog met geregeld zonneschijn. De temperatuur gaat weer omhoog en stijgt tot en met woensdag naar 14-15°. Later in de week neemt de kans op regen of buien weer toe en gaat het kwik iets terug naar een graad of 13.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl