Regioweer: licht wisselvallig


Vandaag

Het is vandaag over het algemeen bewolkt, maar vanochtend kan hier en daar de zon nog even schijnen. Aanvankelijk is het droog, maar vanmiddag neemt de kans op regen weer toe. De wind waait uit het zuiden en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar ongeveer 13°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het komt tot enkele buien en het koelt af naar een graad of 6.

Morgen

Morgen zijn er perioden met zon, maar er is ook nog altijd een buienkans. Later op de dag neemt de kans op buien af en zal de zon steeds langer gaan schijnen. De temperatuur stijgt naar ongeveer 11° en er waait een zwakke tot matige westenwind.

De komende dagen

In het weekend blijft het droog met zonneschijn, maar de zon wordt wel zo nu en dan gesluierd door hoge wolkenvelden. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden en zondag uit het zuidoosten en de temperatuur stijgt zaterdag naar 10 en zondag naar 12°. Zowel in de nacht naar zaterdag als in de nacht naar zondag kan het flink afkoelen naar waarden tussen de 3 en 5°.

Na het weekend schijnt geregeld de zon en tot woensdag blijft het droog. Met een zwakke tot hooguit matige zuid tot zuidoostenwind wordt nog zachtere lucht aangevoerd waarin de temperatuur oploopt naar 14 tot 16°. Met temperaturen rond de 16° kom je in de buurt van de hoogste waarden voor onze regio in deze tijd van het jaar met dus weer kans op datumrecord…

De uitgelichte foto werd gemaakt door Monique Bormans.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: