Regioweer: kletsnatte dinsdag!


Vandaag

Het is vandaag bewolkt en er zijn flinke perioden met regen. De noordoostenwind draait via zuid uiteindelijk naar west en neemt toe naar vrij krachtig over land en naar hard aan zee. De temperatuur ligt aanvankelijk rond de 7°, maar later vandaag loopt het kwik verder op naar ongeveer 11°.

Vanavond is het nog bewolkt en regenachtig. Komende nacht komt het tot een enkele bui, maar tussendoor is het droog met opklaringen. De stevige westenwind neemt weer in kracht af en draait naar zuidwest en de temperatuur daalt naar 7°.

Morgen

Morgen schijnt in de ochtend af en toe de zon, maar er is ook nog een buienkans. De buien trekken weg, maar de bewolking neemt toe. Het blijft in de middag wel droog en er waait een zwakke tot matige zuid tot zuidoostenwind. De temperatuur stijgt naar 12°.

De komende dagen

Na morgen is en blijft het wisselvallig met geregeld zon, maar elke dag is er ook kans op regen of enkele buien. De temperatuur stijgt naar 13-14° en daarmee is het weer (iets) te warm voor de tijd van het jaar.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: