Regioweer: toenemend wisselvallig met oplopende temperaturen


Vandaag

Het is op deze maandag bewolkt, maar het blijft wel droog. Er waait een matige en aan zee een vrij krachtige noordoostenwind en met die wind wordt koude lucht aangevoerd waarin het niet warmer wordt dan 6-7°.

Vanavond is het bewolkt, maar nog droog. Komende nacht gaat het uiteindelijk regenen. Het koelt af naar 4-5°.

Morgen

Morgen wordt een natte dag met veel bewolking en geruime tijd regen. De wind draait van noord naar zuid en later naar west en is aanvankelijk zwak tot matig. Later op de dag neemt de dan westenwind toe naar vrij krachtig tot krachtig in de polder en naar hard tot stormachtig aan zee, windkracht 5 tot 8. De temperatuur is in de regen hooguit een graad of 6. Later wordt het toch nog ongeveer 10°.

De komende dagen

Na morgen is het wisselvallig met naast wolkenvelden en af en toe wat regen of een bui ook geregeld zonneschijn. De temperatuur loopt op van een graad of 12 op woensdag naar ongeveer 14 in het komende weekend.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: