Regioweer: vrij koud oktoberweer!


Vandaag

De zon schijnt op deze zondag flink, maar er zijn ook sluierwolken zichtbaar. Later vandaag wordt de bewolking geleidelijk dikker, maar het blijft droog. De wind waait uit het noordoosten en is matig in de polder en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 8. Door de stevige wind zal het kouder aanvoelen.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt, maar wel droog. Het koelt af naar een graad of 3.

Morgen

Morgen overheerst de bewolking en in de ochtend is er wat lichte regen mogelijk. De noordoostenwind waait matig en aan zee vrij krachtig en het wordt een graad of 7.

De komende dagen

Na morgen is het dinsdag bewolkt en regenachtig. Bovendien staat er dan veel wind. De temperatuur zal in de regen niet hoger zijn dan een graad of 6, maar uiteindelijk loopt het kwik op naar ongeveer 9 of 10°. Woensdag is er ook nog kans op regen, maar met 12° is het wel al weer zachter.

De rest van de week schijnt geregeld de zon, maar er is soms ook een bui mogelijk. De temperatuur gaat langzaam verder omhoog en tijdens de eerste dagen van november is het een graad of 13-14.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Monique Bormans.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: