Regioweer: wisselvallig weekend!


Vandaag

De zon schijnt op deze zaterdag geregeld, maar het komt ook tot enkele buien en deze buien kunnen gepaard gaan met hagel en onweer. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 10.

Vanavond is er nog een buienkans, komende nacht is het droog met opklaringen. Het koelt af naar een graad of 4 en er waait een in kracht toenemende noordoostenwind.

Morgen

Morgen beginnen we de zondag met zonneschijn. Gaandeweg de dag neemt vanuit het zuidoosten de bewolking toe, maar het blijft droog. De noordoostenwind waait matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig en de temperatuur stijgt naar maximaal 8°.

De komende dagen

Na het weekend valt er maandag en dinsdag een flinke bak water, maar de rest van de week vallen de neerslaghoeveelheden weer mee. De zon schijnt dan geregeld en de temperatuur gaat weer omhoog.

Maandag is het nog een graad of 8, aan het eind van de week liggen de maxima rond de 14-15° en met dergelijke temperaturen is het ‘gewoon’ weer te zacht voor de tijd van het jaar.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: