Regioweer: duidelijk kouder!


Vandaag

Het is op deze vrijdag bewolkt en er valt van tijd tot tijd buiige regen. Vooral vanmiddag kan het even flink doorregenen en in totaal valt er zo’n 5 millimeter. De wind wordt noordwest en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar ongeveer 12°.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt met kans op een enkele bui. Het koelt af naar 4-5°.

Morgen

Morgen schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot enkele buien en bij die buien is kans op hagel en onweer. De wind waait De wind draait naar het noordoosten en de temperatuur stijgt naar ongeveer 11°.

De komende dagen

Zondag is het droog, maar wel over het algemeen bewolkt. De noordoostenwind waait matig tot vrij krachtig in de polder en krachtig aan zee en het wordt maximaal 8 of 9°. Voor het gevoel zal het echter (veel) kouder zijn en dat wordt natuurlijk weer wennen.

Na het weekend neemt de kans op regen flink toe en aanvankelijk is het daarbij ook nog vrij koud. Maandag wordt het niet warmer dan 7 en dinsdag wordt het 9°. In de tweede weekhelft zal de temperatuur weer stijgen tot boven de 10° en de neerslagkansen nemen dan ook weer geleidelijk wat af.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: