Regioweer: licht wisselvallige herfstweek!


Vandaag

Na wat nachtelijke regen wordt het op deze maandag overal in de regio weer droog met een afwisseling van wolkenvelden en enkele opklaringen. De wind waait uit het noorden en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar een graad of 14.

Vanavond en de komende nacht is het over het algemeen bewolkt, maar het blijft droog. De temperatuur daalt naar ongeveer 9°.

Krijg korting op een hotelreservering via Booking.com (geldig voor alle hotels wereldwijd)

Morgen

Morgen is het bewolkt, maar in de middag kan het ook even opklaren. Het blijft droog en er waait een stevige west tot noordwestenwind. Over land is de wind vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 5 tot 7. De temperatuur stijgt naar ongeveer 15°.

De komende dagen

Na morgen is het licht wisselvallig met over het algemeen vrij veel bewolking. Soms is er kans op wat lichte regen of een bui, maar over het algemeen is het droog. De temperatuur stijgt woensdag en donderdag naar 15°.

Vanaf vrijdag gaat het veranderen. De wisselvalligheid neemt toe en de temperaturen gaan omlaag. Vrijdag wordt het nog een graad of 13, zondag blijft het kwik steken bij maximaal 9°. Verder draait het in het weekend om flinke buien die van hagel en onweer vergezeld kunnen gaan.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl