Regioweer: aanhoudend droog en langzaam minder warm


Vandaag

Op deze woensdag is de hoge (sluier)bewolking dikker dan voorgaande dagen. Het is daardoor dus minder zonnig, maar ze probeert het wel. Het blijft overal droog en er waait een zwakke geleidelijk naar noord draaiende wind. De temperatuur is lager dan eerder deze week en stijgt vanmiddag naar ongeveer 19°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar 11°.

Morgen

Morgen is er een mix van wolkenvelden en af en toe zonneschijn. Heel lokaal kan het in de ochtend wat spetteren, maar over het algemeen is en blijft het droog. De wind waait uit het noordoosten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 18°.

De komende dagen

Na morgen is het vrijdag en het komende weekend rustig weer met een mix van wolkenvelden en zonneschijn. In de nacht en ochtend is er kans op nevel en mist. Het blijft droog en het wordt 15 tot 17°.

Na het weekend wordt de stroming noordwest en gaat de temperatuur langzaam verder onderuit van een graad of 15 op maandag naar ongeveer 12 eind volgende week. Bovendien neemt de wisselvalligheid wat toe.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: