Regioweer: héél langzaam minder warm!


Vandaag

Het wordt wellicht ééntonig, maar ook vandaag zal de zon flink schijnen. Er is wederom wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft overal droog. De wind waait niet meer dan zwak uit het zuidoosten en de temperatuur is met maximaal 23° weer ongekend hoog voor de tijd van het jaar.

Vanavond is het helder, komende nacht neemt de sluierbewolking toe. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 12.

Morgen

Morgen is er vrij veel sluierbewolking, maar de zon zal ook weer flink schijnen. Het blijft nog altijd droog en waaien doet het niet of nauwelijks. De temperatuur loopt op naar waarden omstreeks de 20°.

De komende dagen

Na morgen schijnt geregeld de zon, maar er trekken ook van tijd tot tijd wolkenvelden over de regio. Het blijft meest droog, maar donderdag is een lokale bui niet uitgesloten. De temperatuur blijft aanhoudend te hoog voor de tijd van het jaar met kwikstanden van 16-17°. Donderdag kan het zelfs nog 18° worden.

Pas na het weekend zal de temperatuur dalen tot onder de 15° en bovendien neemt dan de wisselvalligheid toe.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: