Regioweer: het blijft maar warm oktoberweer!


Vandaag

Na een zeer warm weekend komen ook op deze maandag de temperaturen nog steeds boven de 20° uit. Het wordt vanmiddag op de meeste plaatsen in de regio zo’n 21°. Verder zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Er passeert ook een storing, zodat er tevens kans is op wat lichte regen of een enkele bui, maar grote hoeveelheden worden niet verwacht. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is overwegend matig van kracht.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt en lokaal is een bui niet uitgesloten. Het koelt af naar een graad of 12.

Morgen

Morgen schijnt geregeld de zon, maar in de ochtend is er wederom kans op een enkele bui of wat lichte regen. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten en de temperatuur stijgt weer naar een warme 22°. Het kan maar niet op!

De komende dagen

Na morgen gaat de temperatuur geleidelijk omlaag. Woensdag wordt het nog een graad of 19, vrijdag stokt het kwik bij ongeveer 14°. Daarbij schijnt geregeld de zon, maar later op woensdag en op donderdag is er ook een enkele bui mogelijk.

Komend weekend blijft het droog en met 16-17° wordt het zelfs weer minder koud. Pas na het weekend gaat de temperatuur omlaag naar waarden rond de 13-14° en dat is heel normaal voor de tweede helft van oktober.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: