Regioweer: nazomerse climax, volgende week langzaam lagere temperaturen


Vandaag

Het is op deze zaterdag prachtig nazomerweer met volop zonneschijn. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft dan ook overal droog. De wind waait uit het zuidoosten en is matig van kracht en de temperatuur stijgt naar een ongekende 24-25°.

Het dagrecord voor 13 oktober is 23,3° gemeten in 1990, maar dat gaat dus uit de boeken.

Vanavond is het nog helder, komende nacht neemt geleidelijk de (hoge) bewolking toe. Het blijft droog en het koelt af naar 14°.

Morgen

Morgen schijnt geregeld de zon, maar gaandeweg de dag neemt de sluierbewolking toe, maar het blijft droog. De wind waait matig uit het zuiden en het wordt met 21° wederom een warme dag.

Het dagrecord voor 14 oktober is 21,8° gemeten in wederom 1990.

De komende dagen

In de nacht naar maandag komt het tot enkele buien en daarbij is onweer mogelijk. Ook maandag kunnen er enkele buien voorkomen, maar geregeld schijnt ook de zon. De temperatuur is met 17° wel lager.

De dagen daarna is het licht wisselvallig met kans op regen of enkele buien, maar ook flinke perioden met zon. Dinsdag bijvoorbeeld schijnt de zon flink en blijft het droog. De temperatuur is aanvankelijk nog 17-18°, maar later in de week gaat het kwik omlaag.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: