Regioweer: nazomer tot en met zaterdag!


Vandaag

Na de zonovergoten dag van gisteren, is het vandaag opnieuw prachtig weer. Wel trekken er vanochtend wolkenvelden over de regio vanwege een schampende storing, maar het blijft droog. Vanmiddag zal de zon weer volop gaan schijnen. De wind waait uit het zuiden en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 22°.

Het dagrecord kan worden gebroken, want dat is voor 11 oktober 20,6° gemeten in 2006.

Vanavond en de komende nacht zijn er wolkenvelden en komende nacht is er kans op enkele buien en daarbij is lokaal onweer mogelijk. De temperatuur wordt niet lager dan 14°.

Morgen

Morgen zijn er wolkenvelden, maar geregeld schijnt ook de zon. Het blijft overal weer droog en er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidenwind. De temperatuur is iets lager en stijgt naar 20-21°.

Het dagrecord op Schiphol is 21,3° gemeten in 1990.

De komende dagen

In het weekend is het zaterdag prachtig weer met volop zon. Er waait een matige zuid tot zuidoostenwind en het wordt ook bijzonder warm met temperaturen rond de 24-25° in de regio. Het dagrecord voor 13 oktober is 23,3° gemeten in wederom 1990, maar dat gaat uit de boeken.

Zondag neemt de bewolking toe en vanuit het westen volgen regen- en onweersbuien. De wind waait matig uit het zuiden en het wordt gemiddeld een graad of 19.

Na het weekend neemt de wisselvalligheid verder toe. Elke dag is er kans op regen of buien, de wind zal duidelijk toenemen en de temperaturen gaan omlaag. Aanvankelijk is het nog een graad of 16, later in de week blijft het kwik steken bij 14°. We zouden het bijna vergeten, maar dat is een hele normale temperatuur voor de tijd van het jaar.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: