Regioweer: warm oktoberweer!


Vandaag

Het is op deze woensdag prachtig nazomerweer. De zon schijnt volop, het blijft droog en er waait een matige oostenwind. Daarmee wordt warme lucht aangevoerd waarin de temperatuur vanmiddag oploopt naar 21-22°.

Het dagrecord voor 10 oktober is 23,8° uit 1979 en normaal ‘hoort’ het in deze tijd van het jaar ongeveer 16° te zijn.

Vanavond en de komende nacht is het helder en droog. Het koelt af naar 12°.

Morgen

Morgen starten we met volop zon. Geleidelijk verschijnen er wolkenvelden en rond het middaguur is er kans op een bui. Morgenmiddag komt de zon weer tevoorschijn. De wind waait matig en aan zee even vrij krachtig uit het zuiden tot zuidoosten en de temperatuur stijgt naar 21-22°.

Het dagrecord kan worden gebroken, want dat is voor 11 oktober 20,6° gemeten in 2006.

De komende dagen

Vrijdag is er in de (vroege) ochtend kans op enkele buien, maar de rest van de dag blijft het droog met flink wat zon. Wel is er weer sluierbewolking zichtbaar. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuiden tot zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 20°. Het dagrecord op Schiphol is 21,3° gemeten in 1990.

In het weekend is het zaterdag prachtig weer met volop zon. Het wordt ook bijzonder warm met temperaturen rond de 24-25° in de regio. Het dagrecord voor 13 oktober is 23,3° gemeten in wederom 1990, maar dat gaat uit de boeken.

Zondag neemt geleidelijk de bewolking toe en later op de dag is er kans op buiige regen. De temperatuur is met 19 of 20° ook wat lager.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Aad Hogenboom.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: