Regioweer: prachtige nazomerweek!


Vandaag

Het is op deze maandag prachtig herfstweer. De zon schijnt volop, maar er zijn wel velden met sluierwolken zichtbaar. Het blijft overal droog en er waait een matige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar ongeveer 16°.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en koelt het af naar een graad of 8.

Morgen

Morgen is het wederom prachtig weer met volop zonneschijn. De velden met hoge wolken trekken in de loop van de dag weg en er waait een zwakke zuid tot zuidwestenwind. De temperatuur wint wederom een paar graden en stijgt in de middag naar ongeveer 18°.

De komende dagen

De rest van de week is het warm en aangenaam nazomerweer. De zon schijnt flink en het blijft over het algemeen droog. Wel neemt later in de week de kans op wat regen of enkele buien toe als een hoogtelaag vanuit het zuiden onze streken nadert.

De temperatuur is erg hoog voor de tijd van het jaar en stijgt woensdag tot en met zondag naar waarden boven de warme grens van 20°. Het wordt 21-22° en dat is zo’n 6-7° boven de norm die geldt voor de tijd van het jaar, want normaal is het een graad of 15.

De uitgelichte foto werd afgelopen weekend gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: