Regioweer: even wat minder, volgende week opnieuw nazomer!


Vandaag

We zijn deze zaterdag met zonneschijn begonnen. Vanuit het westen neemt geleidelijk de hoge (sluier)bewolking toe en later vanmiddag is het helemaal bewolkt. Het blijft nog wel droog en er waait een zwakke zuidenwind. Later vandaag wordt de wind wat meer west en de temperatuur stijgt naar 19°.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en later vanavond valt er wat regen. Komende nacht wordt het weer droog met enkele opklaringen. Het koelt af naar 8° en er waait tijdelijk een stevige noordenwind. In de polder vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 5 tot 7.

Morgen

Morgen blijft het weer droog en schijnt geregeld de zon. De wind waait matig uit het noordoosten en de temperatuur wordt niet hoger dan 15°.

De komende dagen

Na het weekend blijft het droog en schijnt geregeld de zon. De wind verlaat weer de noordoosthoek en draait maandag alweer naar het zuidwesten. Later in de week wordt de wind zelfs oost tot zuidoost.

De temperatuur gaat weer omhoog. Maandag wordt het een graad of 16, woensdag en donderdag worden een tweetal warme dagen met kwikstanden van zo’n 21°. Kortom: nazomer!!

De uitgelichte foto werd gemaakt door Aad Hogenboom.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: