Regioweer: na vandaag nazomerse perioden


Vandaag

Het is op deze donderdag over het algemeen bewolkt en hier en daar is wat lichte regen mogelijk. Zo nu en dan schijnt ook de zon en er waait een matige en later aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 17°.

Vanavond zijn er nog wolkenvelden, komende nacht klaart het steeds meer op. De temperatuur daalt naar een graad of 11.

Morgen

Morgen wordt een prachtige dag met flink wat zonneschijn. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuidenwind. De temperatuur stijgt naar een nazomerse 20°.

De komende dagen

Zaterdag is het ook prima oktoberweer met volop zon. Later op de dag neemt de bewolking toe en in de nacht naar zondag volgen buien. Ook zondag overdag draait het om buien. De temperatuur stijgt zaterdag, bij een zwakke tot matige zuidenwind, naar 19°. Zondag blijft het kwik steken bij maximaal 15° en dan waait er een matige tot vrij krachtige noordoostenwind.

Na het weekend blijft het droog met flink wat zon. De temperaturen gaan geleidelijk weer omhoog naar een nazomerse 20-21° later in de week. Het kan maar niet op dit jaar…

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: