Regioweer: oplopende temperaturen


Vandaag

Er zijn op deze woensdag wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft in de regio droog en er waait een overwegend matige noordwestenwind. De temperatuur wordt niet veel hoger dan een graad of 14.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Vooral in de nacht is een enkele bui mogelijk en het koelt af naar 11°.

Morgen

Morgen zijn er flinke perioden met zon, maar er zijn ook wolkenvelden en een enkele bui is niet geheel uitgesloten. De wind waait uit het zuidwesten en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 17°.

De komende dagen

Vrijdag wordt een mooie dag met volop zonneschijn. Er waait een zwakke zuid tot zuidoostenwind en het wordt in de middag een graad of 19. Zaterdag schijnt ook de zon en het wordt wederom 19° en het is absoluut de beste dag van het weekend.

Zaterdagavond neemt de bewolking toe en in de nacht naar zondag komt het tot enkele regen- en onweersbuien. Het weerbeeld op zondag ziet er dan heel anders uit. Het is bewolkt en regenachtig en er staat veel wind. De temperatuur houdt het bij 14-15° voor gezien.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: