Regioweer: vandaag (mot)regen, komende dagen rustig herfstweer!


Vandaag

Het is op deze dinsdag bewolkt en uit die bewolking valt van tijd tot tijd wat lichte regen en motregen. De zuidwestenwind wordt west tot noordwest en is matig tot vrij krachtig in de polder en krachtig aan zee (windkracht 4 tot 6) en de temperatuur stijgt naar 15-16°.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt met kans op een bui. Het koelt af naar een graad of 10.

Morgen

Morgen zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft droog en bij een matige en aanvankelijk aan zee nog een vrij krachtige noordwestenwind stijgt de temperatuur naar ongeveer 15°.

De komende dagen

Donderdag is er een enkele bui mogelijk, maar er zijn ook perioden met zon. Vrijdag blijft het droog en zal de zon flink schijnen. De temperatuur is met 17-18° weer duidelijk hoger.

Zaterdag schijnt eerst de zon en loopt het kwik snel op naar 18°. Later neemt de kans op buien toe en zondag zitten we dan weer in koelere lucht met temperaturen van een graad of 14. Na een buiige start is het zondagmiddag wel weer droog met geregeld zonneschijn.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: