Regioweer: wisselvallige start van oktober


Vandaag

De zon schijnt op deze eerste oktober geregeld, maar het komt ook tot enkele buien. De wind waait uit het noordwesten en is vrij krachtig in de polder en krachtig aan zee en het wordt vanmiddag niet warmer dan een graad of 13.

Vanavond is er lokaal nog een buienkans, maar al vrij snel verdwijnt de buiigheid. Komende nacht neemt de bewolking weer toe en tegen de ochtend gaat het licht regenen. Het koelt af naar 9°.

Morgen

Morgen is het bewolkt en er valt van tijd tot tijd wat lichte regen en motregen. De temperatuur is met een graad of 15 weer wat hoger en er waait een matige en aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind.

De komende dagen

De rest van de week profiteren we van hogedruk. Het blijft droog en geregeld schijnt de zon. De temperatuur gaat geleidelijk weer omhoog van een graad of 14 op woensdag naar ongeveer 18 op zaterdag.

Zoals het er nu uitziet neemt later op zaterdag de kans op buien weer toe en vanaf zondag zijn de temperaturen weer lager.

De uitgelichte foto werd gisteren gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: