Regioweer: zonneschijn, maar buien zijn onderweg!


Vandaag

Net als gisteren is het ook vandaag aanvankelijk vrij zonnig. Vanuit het noordwesten neemt geleidelijk de bewolking toe, maar het blijft tot de avond droog. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 16°.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en valt er buiige regen. De temperatuur daalt naar een graad of 8.

Morgen

Morgen draait het om flinke buien en deze buien kunnen gepaard gaan met hagel en onweer. Tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. De wind waait uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig in de polder en krachtig aan zee en de temperatuur wordt niet hoger dan 13-14°.

De komende dagen

Dinsdag is het bewolkt en later op de dag valt er wat lichte regen. De rest van de week zijn de neerslagkansen niet groot en schijnt geregeld de zon. De temperatuur gaat omhoog van een graad of 15 op dinsdag naar zo’n 17 aan het eind van de week.

De uitgelichte foto werd gisteren gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl