Regioweer: warmste dag van de week, vanaf morgen koeler!


Vandaag

Het is op deze donderdag prachtig herfstweer met volop zonneschijn. Het blijft overal droog en er waait een matige en aan zee soms een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar maximaal 19 of 20° in de regio.

Vanavond is het nog helder, komende nacht raakt het geleidelijk bewolkt, maar het blijft droog. Het koelt af naar een graad of 10.

Morgen

Morgen ziet het weerbeeld er weer anders uit. Er zijn wolkenvelden en hier en daar komt het tot een bui. Zo nu en dan schijnt ook de zon en er waait een matige en aan zee een vrij krachtige noordenwind. Met die wind wordt weer koelere lucht aangevoerd want het wordt niet warmer dan 15-16°.

De komende dagen

Komend weekend schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook vrij veel wolkenvelden met wellicht zaterdag een enkele bui. De temperatuur stijgt naar 15-16°.

Na het weekend neemt de kans op regen of buien toe en gaat de temperatuur verder omlaag. Tijdens de eerste dagen van oktober is het maar 13-14°. Normaal ‘hoort’ het nog een graad of 17 te zijn.

De uitgelichte foto werd gisteren gemaakt door Martin Vye.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: