Regioweer: perioden met zon en weer wat hogere temperaturen


Vandaag

We hebben vandaag een afwisseling van zon en stapelwolken. Lokaal is een bui mogelijk, maar over het algemeen is het op deze dinsdag droog. De wind waait zwak uit het zuidwesten en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 15°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar 8°.

Morgen

Morgen schijnt de zon flink en het blijft overal droog. De wind waait uit het zuidwesten en is duidelijk aanwezig. In de polder is de wind matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 en aan zee krachtig, windkracht 6. De temperatuur stijgt naar ongeveer 18°.

De komende dagen

Na morgen is het donderdag zonnig en warm met temperaturen van een graad of 20. Vanaf vrijdag waait de wind uit het noorden en gaan de temperaturen weer omlaag. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en hier en daar is een bui mogelijk. De temperatuur ligt in het weekend rond de 15°.

De uitgelichte foto werd gisteren gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: