Regioweer: natte zondag, vanaf dinsdag rustig hogedrukweer!


Vandaag

Na nachtelijke regen is het op deze zondag aanvankelijk droog. Vanmiddag gaat het weer geruime tijd regenen. De wind waait zwak uit het noordoosten en draait naar noord tot noordwest en neemt vanmiddag aan zee toe naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6. De verwachte storm is dus van de baan. De temperatuur is in de regen niet hoger dan 13°.

Vanavond trekt de regen weg en komt het tot enkele buien. De noordwestenwind waait matig over land en (vrij) krachtig aan zee en de temperatuur daalt naar een graad of 9.

Morgen

Morgen zijn er perioden met zon, maar het komt ook nog tot enkele buien. De noordwestenwind waait matig en aan zee vrij krachtig en de temperatuur stijgt naar

De komende dagen

Na morgen profiteren we van hogedruk. Er zijn flinke perioden met zon en het blijft droog. De temperatuur gaat weer omhoog van 15° op dinsdag naar een graad of 19 op donderdag.

De uitgelichte foto werd gisteren gemaakt door Aad Hogenboom.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: