Regioweer: wisselvallig en koel weekend met veel wind


Vandaag

Vanochtend trekt er een gebied met buiige regen over de regio naar het oosten. Na passage klaart het flink op, maar later vandaag neemt de kans op buien weer toe en daarbij is ook onweer mogelijk en zijn er ook zware windstoten mogelijk tot tegen de 100 km/uur.

De krachtige en aan zee harde tot stormachtige zuidwestenwind (windkracht 6 tot 8) neemt vanmiddag iets in kracht af en de temperatuur zal dalen van een graad of 18 vanochtend naar 15-16 aan het eind van de middag.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt met enkele buien. De inmiddels westenwind neemt langzaam in kracht af, maar blijft met matig over land en krachtig aan zee flink doorstaan. De temperatuur daalt naar een graad of 12.

Morgen

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er is ook een buienkans. De westenwind waait matig en aan zee (vrij) krachtig en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 16.

De komende dagen

Zondag is het bewolkt en regenachtig. Later op de dag komt er aan zee een zuidwesterstorm te staan, windkracht 9. De wind draait in de nacht naar maandag naar noordwest en is eerst nog stormachtig, maar maandag zal de wind langzaam in kracht afnemen. Verder draait het maandag om buien en met 14° is het vrij koel. Zondag is het overigens met een graad of 15 niet veel warmer.

Vanaf dinsdag lijkt het droog te blijven met flink wat zon. De temperaturen zullen weer oplopen naar een graad of 19 op donderdag.

De uitgelichte foto werd gisteren gemaakt door Suzanne Vermulm.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Kijk voor een landelijk weerbericht, veelal van mijn hand, op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: